Тодор Славов пак на пистата след 10 месеца отсъствие

0

Екипажът на Булбет Рали ТиймТодор Славов и Добромир Филипов (Рено Клио R3) ще стартира в рали „България” 2012, четвърти кръг от Европейския рали шампионат за тази година. Състезанието в Боровец ще е първото рали на варненския тандем след близо 10 месечна пауза. Двамата варненци стартираха за последно в чешкото рали „Барум” в края на август миналата година, но тежка повреда в двигателя ги принуди да прекратят програмата си в континенталния шампионат.
През този сезон Тодор Славов записа един старт в планинския шампионат. Пилотът на Булбет Рали Тим участва в домашното си планинско „Варна”, което бе организирано и от неговия клуб. В състезанието край Аладжа манастир, Славов показа познатата форма и убедително спечели надпреварата между автомобилите с един двигателен мост.
„Рали „България” ще е нашето първо сериозно състезание през тази година. Повредата в рали „Барум” миналата година до голяма степен ни попречи да направим повече състезания през 2011 година, а и да започнем по-рано тазгодишния сезон. Благодарение на субсидията от Министерството на физическото възпитание и спорта, успяхме да подготвим автомобила до някаква степен. За съжаление, успяхме да подменим много малко от необходимите части и затова ще стискаме палци Рено-то да издържи дългото и тежко рали „България” – споделя пилотът на Булбет Рали Тим.
За първи път от доста време, Славов и Филипов ще имат и реална конкуренция в своя клас. Освен варненците в клас 5 ще стартират още два автомобила – българския пилот Антон Титов (Ситроен DS3 R3T) и швейцареца Фреческо Парли със същият автомобил.
„За нас е радващо, че ще имаме пряка конкуренция в класа. Досега винаги се борихме с по-силните автомобили, защото стартирахме сами в групата и това бе донякъде демотивиращо. Надявам се да зарадваме публиката с хубава битка и атрактивни минавания” – завършва Тодор Славов.
Рали „България” 2012 ще стартира тази вечер пред хотел „Рила”, а непосредствено след церемониалния старт започва и етапът „Боровец”. В събота предстоят етапите „Бели Искър”, „Боровец – Радуил”, „Мухово” и „Славовица”, които ще се карат два пъти. Последния ден предлага още шест етапа за състезателите – двете минавания на „Траянови врата” и „Любница”, както и „Радуил – Боровец” и „Боровец – Бели Искър”. Награждаването на победителите в рали „България” 2012 започва в 15:55 ч. в неделя пред хотел „Рила”.