Тодор Славов втори на V1 Challenge във Варна

0

119

Иновативният автомобилен шампионат V1 Challenge България отново предложи страхотно зрелище за феновете на моторните спортове, които видяха как Искрен Маринов спечели първата си победа в състезанията с малките, но мощни Volkicar автомобили на картинг писта „Варна“. Дебютантът в надпреварата оцеля в луда надпревара и остави зад себе си на почетната стълбичка представителя на домакините от морската столица Тодор Славов и главното действащо лице в по-голямата част от екшъна Костадин Щерев.

1

Драмата започна още в квалификациите, когато варненският пилот Иво Цонев изхвърча от пистата и се обърна по таван. Той обаче излезе без драскотина от колата си и дори продължи участието си в състезанието. Жълтият му Volkicar пък за секунди бе ремонтиран и префасониран в лилаво. В крайна сметка при квалификациите най-добро време даде Тодор Славов, който се класира директно за финала. Там един срещу друг се изправиха варненецът, Костадин Щерев, Искрен Маринов и Диана Стоянова.

2

Последният старт беше не по-малко интересен от всичко случило се преди това. Още при втората обиколка агресивното пилотиране на Щерев даде резултат и той дръпна напред, след като се вряза в колата на Маринов. Местната публика избухна, след като впоследствие пловдивчанинът се завъртя и не просто изпусна победата, но и остана едва трети, за сметка на местния любимец Тодор Славов. Първи все пак остана Искрен Маринов, докато Диана Стоянова не успя да завърши състезанието поради настъпилия инцидент с Щерев.

Впоследствие купата във Варна вдигна Искрен Маринов, а зад него на почетната стълбичка останахаТодор Славов и Костадин Щерев.

4

Специалната награда за най-бърза обиколка спечели Славов с време, постигнато още в квалификациите – 42.10 секунди, за което получи специална купа. След него най-бързи бяха Маринов (42.36) и Щерев (42.62).