Владимир Вълев-Питбула е спортист №1 на Варна за 2013 г. (снимки)

2

DSCN3478Владимир Вълев-Питбула бе определен за спортист №1 на Варна за 2013 г. Боецът стана световен шампион по муай тай и №1 на планетата по кикбокс в стил К1. Той получи приза си от кмета на града Иван Портних на церемония в общината, която се проведе днес. За подгласници на Вълев бяха определени деветима спортисти. Ето и техните имена (по азбучен ред): Владо Урумов (вдигане на тежести), Григор Димитров (тенис на корт), Георги Илиев (футбол), Захари Дамянов (карате), Леонид Базан (свободна борба), Милен Маринов (бойни спортове), Стоян Енев (вдигане на тежести), Тихомир Митев (бойни спортове) и Тодор Славов (автомобилизъм).

DSCN3457

За отбор на годината в индивидуалните спортове бе определен женският тим по тенис на маса Комфорт, който стана шампион на България. За №1 в колективните приза отизе при хандбалния Спартак, бронзов медалист в първенството, носител на Купата на България и осминафиналист в европейския клубен турнир „Чалъндж Къп“.

DSCN3458

Параолимпийката Стела Енева получи награда за спортен дух, плувкинята Джорджия Кадоглу е младо дарование на годината, лекоатлетът Кирил Николов грабна приза за ветеран, а за най-добър журналист бе определен Румен Генов от радио „Варна“.

DSCN3475