Супер звезди в снукъра правят шоу във Варна

6
Марк Уилямс

Двама от най-добрите състезатели в световния снукър ще направят шоу мач във Варна в края на май. Става дума за №2 на планетата Марк Уилямс и №4 – Шон Мърфи. Основният двигател по организацията на събитието е англичанинът Джед Форд, който живее в морската столица на България. Шоуто е предвидено за 26 и 27 май, а арена на сблъсъка ще бъде Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Двете топзвезди ще направят между 7 и 10 фрейма на ден, като демонстрацията ще протича от 19 до 22,30 ч. и в двете вечери. Най-високият резултат и в двата дни ще бъде премиран с по 500 евро. Освен Уилямс и Мърфи във Варна пристига и още една световна снукър знаменитост – Ян Верхаас, който е един от двамата най-добри съдии в този спорт в света.

Шон Мърфи

Специално за събитието в морската столица ще пристигне професионална снукър маса, която струва 10 000 паунда. Тя ще бъде осигурена от Бирмингамската билярдна компания и ще е изцяло оборудвана с всички екстри за провеждането на подобен мач, като върху нея ще има табелки с имената на играчите, градът домакин и генералния спонсор. След провеждане на двубоя масата ще може да бъде закупена от колекционери фенове на снукъра.

Билетите ще бъдат от три основни категории, като цените им ще бъдат 50, 60 и 70 лева. Те ще бъдат пуснати в продажба на 20 март (понеделник) в мрежата на Ticketpro, както и на касите в НДК в София и във ФКЦ.

Феновете в залата ще имат възможност за снимки и автографи със звездите. Има вариант дори за провеждане на предварителен турнир, победителят от който ще може да изиграе един фрейм с Мърфи и Уилямс.

Ян Верхаас

Припомняме, че Шон Мърфи вече бе във Варна през 2007 г., когато бе доведен отново от Джед Форд. Последният разкри, че ако шоумачът бъде успешно проведен, подготвя организацията на турнир с 8 снукър звезди.