Стоян Поппетров и Иво Йорданов спечелиха двойковия турнир по тенис на маса в Юнашкия (СНИМКИ)

170

Стоян Поппетров и Иво Йорданов спечелиха открития двойков турнир по тенис на маса “Варна 2019” с награден фонд от 3000 лв., който бе организиран от СКТМ “Варна-2015” със съдействието на Община Варна като закриващо спортно събитие от календара “Варна – Европейски град на спорта – 2019”.

СНИМКИ ОТ ВТОРИЯ ДЕН НА ТУРНИРА И НАГРАЖДАВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК!

Състезателите на Комфорт (Варна), които са и треньори в клуба, продължават да нямат загуба на двойки през сезона, след като спечелиха поред всичките си срещи от надпреварата. На финала те надиграха Ради Котев и Божин Ангелов (Марек – Дигеста спорт, Дупница), а за третото място Йонко Ненков и Атанас Атанасов спечелиха срещу Денислав Коджабашев и Мария Йовкова. Дуетът Йовкова/Коджабашев, който бе сочен за един от фаворитите, отстъпи на полуфинала драматично пред младата двойка Ангелов/Котев, които са и републикански шампиони за юноши.

А най-тежко на победителите бе на четвъртфинала, когато успяха да се измъкнат, спасявайки няколко мачбола срещу своите съотборници от “Комфорт” Златин Тенев и Димитър Стефанов за крайния успех с 3:2.

Участниците в състезанието похвалиха организацията на турнира, който се проведе в Юнашкия салон, и изявиха надежда, че Община Варна ще го превърне в традиционен.

Участваха 32 двойки от цялата страна, а организаторите от СКТМ Варна – 2015 направиха всичко възможно от началото до края срещите да вървят на живо в интернет, за да могат да ги наблюдават всички желаещи. На всеки двубой бе осигурена съдийска двойка, топчета, както и минерална вода за състезателите и длъжностните лица.

СНИМКИ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН НА ТУРНИРА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

“Турнирът бе проведен на много добро ниво. Получихме истинско удоволствие от участието си – както от организацията, така и от условията за игра. Всичко беше прекрасно и се надявам да стане традиционен, защото това е един чудесен завършек на годината”, сподели Цецо Цонев, четвъртфиналист в турнира и секретар на БФТМ.

Призьорите получиха наградите си лично от директора на дирекция “Спорт” към Община Варна Кристиан Димитров.

СНИМКИ ОТ ВТОРИЯ ДЕН НА ТУРНИРА И НАГРАЖДАВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК!

Призова осмица:
1. Стоян Поппетров/Иво Йорданов – 1000 лв.
2. Божин Ангелов/Ради Котев – 800 лв.
3. Атанас Атанасов/Йонко Ненков – 500 лв.
4. Мария Йовкова/Денислав Коджабашев – 300 лв.
5-8. Тихомир Мичев/Станислав Въляров, Огнян Тодоров/Нурдин Сапарбаев, Мартин Петров/Пламен Върбанов, Цецо Цонев/Станислав Иванов – по 100 лв.