Спартак и Локомотив бият в хандбалното първенство

1

IMG_9747Варненските хандбални отбори Спартак и Локомотив записаха победи в днешните си мачове от мъжкото първенство на България.

Отборът на Спартак взе стратегически успех над прекия си конкурент за плейофите в „А“ група НСА с 28:27 (12:14) в София. Най-резултатни от победителите бяха Живко Димов с 9 гола и Бранимир Балчев – 5. „Победата е много важна и с голяма стойност, защото бяхме без двама наказани и четирима контузени титуляри. Младите обаче изнесоха голям мач и са с основна заслуга за успеха, а дебютиралият Ивелин Иванов реализира и два гола. При тях има качество и занапред ще ми е трудно при избора на състава. Иначе след почивката стигнахме до обрат със стабилна защита и имахме аванс от два гола почти до края”, заяви наставникът Пенко Златев.

Хандбалистите на Локомотив надиграха като гости Интер-Академик с 28:21 (15:11) в Благоевград, след като тръгнаха днес от Варна в 4 ч. през нощта и пътуваха повече от 8 часа. „Едва ли не слязохме от автобуса, загряхме и излязохме на терена. Момчетата обаче показаха мъжество и характер, за което ги поздравявам. Играхме силно в защита, а вратарите ни Иван Иванов и Валентин Атанасов също бяха на висота. Най-резултатен бе Константин Георгиев с 10 гола”, каза за petel.bg наставникът на варненския тим Никола Карастоянов. Неговите подопечни са втори в класирането, на две точки от лидера Фрегата (Бургас), но и мач по-малко.