СК Черно море Бриз: Разрушиха ни 60-годишен мост, който ние сме градили и дейността ни спира

8

Проблемите и неволите на клуба по ветроходство „Черно море Бриз“ продължават.

Вчера ръководството на клуба установи, че част от 60-годишен мост на брега на езерото е разрушен. Буквално е строшен и целостта му е нарушена. Така той става неизползваем в цялост, а лодките вързани на него трудни за обслужване.

От СК „Черно море Бриз“ нямат яснота кой е извършил това вандалско деяние.

„Този мост е построен преди 60 години с участието на хора от клуба. Мостът има важно значение за нас. Сега работата ни се спъва“, каза председателят на клуба Росен Марангозов.

Клубното ръководство твърдо смята, че това ще наруши и намали значително възможността да изпълнят програмата на Министерството на младежта и спорта. Клубът трябва да е домакин на още две държавни първенства, които също стават под въпрос.

Общо 8 клуба в града ползват базата на „Черно море Бриз“, което със сигурност ще обърка и тяхната работа. Клубното ръководство ще сезира съответните компетентни органи за нанесената щета и иска най-после проблемите свързани с базата им да се решат, за да работят спокойно.

Мостът е зад вратата в морето (на снимката), която нов клуб заключи, след като областна управа му даде част от базата на СК Черно море Бриз.

Тоест съоръжението не е на новия клуб, който не развива ветроходство за да го атакува. Ако е атакувано от този нов клуб, който още повече е поставил камери и лесно може да установи кой е извършил престъплението.

Мостът е на 2 м от брега, в езерето.