Силно представяне на таланти от Нефтяник в турнира на Петя Пендарева. Александра Панова грабна бронз

89
Силно представяне записаха състезателите на Нефтяник (Шабла) в 15-ото издание на турнира за Купа „Роза“ в Казанлък. Надпреварата се организира от легендарната ни лекоатлетка Петя Пендарева, а участниците бяха над 250.
Треньорът  Веселин Василев разчиташе на трима състезатели – Александра Панова, Петко Франгов и Калоян Ялнъзов. Те участваха в дисциплините 60 м гладко бягане и скок от място. Александра и Петко са родени 2013 г., но се състезаваха при година по-големите от тях, а Калоян беше във възрастта си – 2010 г.
На 60 метра тримата станаха първи в сериите си, но само Панова и Ялнъзов влязоха във финала, тъй като на Франгов не му достигнаха само 30 стотни, за да бяга в заключителната „гонка“.
Александра направи уникално бягане на финала и се пребори за бронза срещу година по-големите от нея. Калоян също бяга отлично, но остана четвърти.
В скока от място и тримата станаха четвърти, като в крайна сметка бяха наградени с почетни медали и предметни награди.
„Много добро представяне. Доволен съм от резултатите на децата, на които тепърва им предстоят още по-добри постижения. Благодаря им за усилията, както и на техните родители“, заяви за „Арена Варна“ треньорът Веселин Василев.