Силно представяне на СКТМ Варна 2015 на държавното по тенис на маса до 15 г. в Горна Оряховица

61

Виктория Петкова донесе нови успехи на СКТМ „Варна – 2015“ на държавното индивидуално първенство по тенис на маса за кадети и кадетки до 15 години, което се проведе от петък до неделя в Горна Оряховица. Възпитаничката на треньора Виктор Янев спечели 2 бронзови медала – в индивидуалната надпревара и на двойки в тандем с Ирина Дочева („Две могили“).

В личното Вики Петкова загуби на полуфинала от шампионката Цветелина Георгиева („Юнак“ – Ардино), а на двойки с Дочева не успяха да преодолеят перничанките Стоянова/Василева за място във финала. Пътят на Петкова в индивидуалната надпревара не беше никак лек, тъй като тя тръгна от предварителните групи като 9-а по ранкинг, но не допусна изненада и загуби гейм чак в решителния сблъсък за влизане в осмицата срещу партньорката си на двойки Ирина Дочева. В този мач Дочева, която в началото на месеца спечели точно срещу Вики Петкова международния турнир „Млади надежди“ във Варна, поведе с 2-0 гейма, но варненката успя да се събере и да демонстрира характер, обръщайки срещата до 3-2 в своя полза. На четвъртфинала Вики надигра убедително Елиф Ибрям („Родопи“ – Момчилград) с 3-0.

Другата представителка на клуба при кадетките Ресена Памятних, която дебютира официално на състезание в началото на месеца на „Млади надежди“ във Варна, показа завидно самочувствие и успя да се пребори за излизане от предварителната група с победа и загуба, след което отстъпи в първи кръг на основната схема на по-опитната Сечил Фейзулова („Юнак“ – Ардино). На двойки Памятних и Златанова („Две Могили“) загубиха още първия си мач.

– – – – – – – – – – – – – – – –

ПРОМОЦИОНАЛНА ОФЕРТА ОТ ХОТЕЛ “ЕЛЕГАНС” ЗА СЕПТЕМВРИ

хотел варна промоция

– – – – – – – – – – – – – – – –

При кадетите Михаил Трифонов успя да се класира сред първите 16 състезатели, а другият ни представител Александър Градинаров загуби драматично решителния си мач за излизане от групата с 2-3.

Следващият уикенд отново в Горна Оряховица предстои ДИП за юноши и девойки до 18 години, където нашите състезатели отново ще премерят сили със своите връстници.