Сестри плувкини и хандбалисти са №1 на Варна за декември

4

IMG_3776Сестрите плувкини Джорджия и Василики Кадоглу, както и хандбалният Спартак, обраха наградите в анкетата за отбор и спортист на Варна за месец декември.

Джорджия спечели убедително допитването за спортист №1 на декември. Варненската „златна рибка“ грабна златни медали на 100 м съчетано с нов национален рекорд за девойки старша възраст (1.06,05 мин.), на 200 и 400 м съчетано плуване на държавното първенство. От международния турнир „Свети Никола“ в Ниш, Сърбия пък състезателката на Астери се завърна с два златни, два сребърни и два бронзови медала. Джорджия събра 8 гласа, а 2 има гимнастичката Радина Филипова. Кадоглу спечели и онлайн гласуването в сайта на анкетата, където събра 51,35 процента от вота.

Нейната сестра Василики Кадоглу бе избрана за №1 на спортното училище „Георги Бенковски“, след като взе 7 златни медала и подобри 5 национални рекорда за възрастта си на 22-ия международен турнир „Свети Никола“ в Ниш. Тя получи и приза за най-добра състезателка в нейната възрастова група. Най-щастлива на награждаването бе тяхната майка и треньорка Гергана Василева.

Хандбалният Спартак се класира за 1/8-финалите на европейския клубен турнир „Чалъндж Къп“ след две победи над английския Руйслийп Ийгълс. Младежите на тима пък спечелиха купата на България през същия месец. За Спартак гласуваха 10-има спортни журналисти, а един вот отиде за баскетболистите на Черно море-Порт Варна.

Клубът, за който се състезава супер талантливата варненска плувкиня Джорджия Кадоглу – Астери, ще може вече да ползва напълно безвъзмездно общинската база. Това обяви шефката на отдел „Спорт“ Кристиана Генчева.

Отборът бе създаден в началото на 2013-а и въпреки купищата медали, спечелени от Джорджия, нейната сестра Василики и останалите състезатели, трябваше да чака цяла година, за да отговори на изискванията на общината за ползване на басейн „Приморски“. Треньорката на „Астери“ Гергана Василева остана доволна от тази информация и разкри, че тази година нейната по-голяма дъщеря – Джорджия, ще участва на младежката олимпиада в Китай. Освен Кадоглу, още една варненка ще представя България в най-многолюдната страна в света. Това е състезателката по художествена гимнастика Катерина Маринова. Кристиана Генчева разкри, че е имало шанс и Антоанет Кехайова да представя града ни на младежките игри, но в крайна сметка за Китай ще пътуват само Джорджия и Катерина.