Сериозна конкуренция в Рали „България“. 11 чужди екипажа идват във Варна

31

Изключително сериозна ще бъде конкуренцията в 51-вото издание на Рали България, на което Варна ще бъде домакин.

„В надпреварата, която което ще се проведе на 15-и и 16-и май, ще се включат 35 екипажа, от които 5 от Турция, 4 от Румъния, и по 1 от Сърбия и Унгария”, заяви на пресконференция днес председателят на АФБ Камен Михайлов.Някои от екипажите от чужбина ще бъдат с изключително сериозни автомобили. Михайлов не пропусна да благодари за подкрепата на Министерството на Младежта и спорта, Община Варна, Техническия университет,полиция, пожарна и СБА.

16 са предвидените скоростни етапи. Общата дължина е 635 км, а състезателната дистанция на специалните етапи – 155,40 км.Състезанието ще се проведе в областите Варна и Шумен. Церемониалният старт е в петък от 20:00 часа пред Катедралата в центъра на Варна. Финалият градски етап номер 16 Варна е от 14:55 часа в неделя. Със стартирането на рали България стартира и рали шампионатът тази година.

Много сериозна е подготовката по обезпечаването тази година на ралито. Ще има 210 души охрана, като ще бъдат обезпечени всички подходи към трасето. Осигурени са 12 линейки. Уведомени са 3 болници за дежурни екипи. Предвидени са 8 автомобила за техническа помощ. Осигурени са и 12 противопожарни коли.