Световна шампионка от Варна мечтае за професионалния ринг

27

5Варненската кикбоксьорка Фани Бориславова има амбиции един ден да се изявява на професионалния ринг. Това призна самата тя. Преди броени дни изключително талантливата състезателка на “Джет” спечели световната титла в кат. до 50 кг в стила киклайт. Това стана в Марина ди Карана, Италия, където се проведе мондиалът по кикбокс и карате. В него участваха около 5000 състезатели от 113 държави.

3
Фани с фитнес треньорката Диди Горанова

Бориславова спечели и двата си мача на световното. В първата среща тя се изправи срещу португалка, а в сблъсъка за златния медал се справи с французойка. “И двете съпернички бяха доста добре подготвени. С португалката ми беше по-леко, но срещу французойката срещнах доста трудности”, разкри Фани  пред Petel.bg.

На шампионата на планетата участваха още двама състезатели на варненския клуб “Джет”. Димитър Атанасов се пусна в същия стил киклайт и спечели сребърен медал, а Ваня Илиева не успя да се пребори за отличията на ката. Тримата бяха на Ботуша с треньора Виктор Великов.

2
Тримата състезатели и треньорът на Джет

Навършващата съвсем скоро 18 години Фани Бориславова се занимава с бойния спорт само от две години, но вече може да се похвали със сериозни постижения. Освен световната титла в Италия варненката има седем участия на републикански първенства, където печели четири златни, два сребърни и един бронзов медал.

“В България се състезавам в по-трудни и тежки стилове. Амбициите ми са да се изявявам на професионалния ринг. Трябва обаче да натрупам още мачове, преди да отида при най-добрите”, заяви още Фани, която тренира шест дни в седмицата, а единствената й почивка е в неделя.

0
Бориславова е благодарна на треньора си Виктор Великов