„Свети Климент“ с феноменално представяне на държавното, спечели сребърни медали

1

Отборът на „Свети Климент“ (Варна) записа най-доброто представяне на хокей в зала за мъже в над 20-годишната си клубна история, след като спечели сребърните медали на държавното първенство. Надпреварата се проведе в залата в Рудозем, като в нея се пуснаха 10 отбора.

В предварителната група възпитаниците на мениджъра Християн Василев и треньора Николай Янчев постигнаха три победи – с 5:4 над КХ Локомотив 1929 (София), с 8:2 срещу дошлия от баражите тим на „Петър Берон“ (Пд) и с 8:6 над вицешампиона от миналата година КХ „Академик+“ с 8:6.

Така те влязоха във финалната четворка, където успехът им над „железничарите“ се зачиташе. Варненци отстъпиха на шампиона Славия с 2:7, като без трима основни състезатели те допуснаха по три гола в началото и в края. В последната си среща „Свети Климент“ бе безпощаден срещу Вълците (Харманли), побеждавайки с 5:1.

Шампион отново стана Славия, който е с 12 точки във финалната четворка, следван от варненци с 10, Вълците със 7 и Локомотив с 3.

„Няма как да бъда недоволен, защото това е най-доброто ни класиране. Преди да тръгнем за Рудозем, обявихме, че целта ни е да се класираме по-добре от миналата година, когато бяхме пети. Успяхме да го направим. Вече всеки ще знае, че трябва да се съобразява с нас, защото можем да бием всички, включително Славия. Те победиха минимално Вълците с 2:1, а направиха равен с Локомотив, докато ние надиграхме тези два тима, но пък паднахме от Славия, които имат сериозен опит, включително и международен. Равностойни са нещата, зависи в кой етап от състезанието и в какъв момент се срещаме“, каза Николай Янчев.