„Свети Климент“ с две победи на държавното по хокей в зала

9

Варненският клуб по хокей на трева „Свети Климент“ записа много добро участие в държавното първенство в зала, което се проведе в СОК „Камчия“. Варненци записаха две победи, загубиха два много равностойни мача, включително срещу бъдещия шампион, и в крайна сметка завършиха пети в класирането.

Тимът на Николай Янчев стартира с победа в баража за влизане в групите над отбора на „Петър Берон“ (Пловдив) с 5:0. Всички попадения бяха дело на двамата германци в състава им – четири на Карл Прийор и един на Александър Стайнбрих.

В групата си тимът загуби от „Вълците“ (Харманли) с 1:3 и от бъдещия шампион „Славия“ (София) с 2:3. „Играхме страхотно и в двата мача и имахме много шансове. Бяхме много близо да вземем мача със Славия, но не успяхме. Както можехме да загуби с 2:5, така можехме да бием с 6:3. В спора за пето/шесто място надиграхме с 4:3 Национална спортна академия. Като цяло съм доволен от представянето ни и мисля, че ни трябват повече официални мачове, за да покажем потенциала, който имаме. С този състав можем да победим всеки, но за първи път сме заедно на турнир и ни трябва време. Не можем да използваме бившия национал Веселин Ташков, тъй като разтегна лошо двуглав мускул на последната тренировка. Нямаме много равностойни смени и затова е важно всички да са на линия. Страхотни мачове изигра вратарят Момчил Томов, който  направи невероятни спасявания. „С идването на двамата германци и състезателката от Беларус сме по-равностойни“, каза треньорът на варненци Николай Янчев, чийто тим показа сериозно израстване в сравнение с класиранията през последните години.

На финала на държавното „Славия“ победи „Академик“, а трети са „Вълците“, които надиграха в малкия финал „Локомотив“.