„Свети Климент“ стартира в държавното по „Хокей 5“

19
Тази неделя стартира държавното първенство по „Хокей 5“ на открито за мъже. В надпреварата за първи път ще се пусне и варненският клуб „Свети Климент“. „Понеже досега не сме участвали в такова първенство стартираме от дивизия „Б“, където има пет отбора. Толкова са те и в „А“ дивизия. С нас са Вълците (Харманли), Пловдив, Славия и Академик Плюс (София)“, сподели за „Петел“ старши треньорът на варненци Николай Янчев.
Тази неделя неговият тим гостува на Вълците в Харманли. Първенецът във втория ешелон със сигурност влиза в елита, като за втория още не е решено дали ще играе бараж или ще получава промоция също по право.
Двама от класните германци в „Свети Климент“ от миналата година вече не са в отбора. Става дума за Карл Прийор и Себастиян Грейт. За сметка на това е привлечен още един немец – Паул Стикел, като общо играчите от тази държава при варненци са трима.
„Хокей 5“ също като „Хокей 11“ е с правила за открито, само че игрището е по-малко и играчите са петима. Тази разновидност се играе и на младежките олимпийски игри. Мениджърът в „Свети Климент“ – съдията Християн Василев, свири финала в Буенос Айрес през 2018 г.“, поясни Янчев.
Той се надява варненци да стартират с победа в неделя. „По мое мнение нашите пет отбора са по-силни от петте в дивизия „А“, просто не са играли въпросната разновидност на хокея с петима състезатели на терена. Надявам се, че можем да бием всички, въпреки че Славия и Академик са с много опитни играчи“, изрази амбициите си наставникът на варненския тим.