„Свети Климент“ (Вн) привлече двама германски хокеисти

4

Варненският клуб по хокей на трева „Свети Климент“ продължава с чуждестранната си селекция. След като преди седмица обяви трансфера на бившата национална вратарка на Беларус Екатерина Мигуцкая, сега треньорът Николай Янчев се похвали и с две германски попълнения. Става дума за Карл Прийор (на снимката) и Александър Стайнбрих. И двамата са с 15-годишен опит в по-долните дивизии на Бундеслигата. Те са студенти първи курс в Медицинския университет във Варна.

Варненският клуб подаде заявка за домакинство на държавното първенство за мъже на закрито. Залата, с която „Свети Климент“ кандидатства, е в СОК „Камчия“. Именно там в сряда тимът от морската столица ще играе контрола с националния отбор на България до 16 години. „Там ще играят беларуската и Карл Прийор. Александър Стайнбрих ще отсъства“, каза Николай Янчев.

Наскоро той разкри, че в клуба са се завърнали шест от опитните състезатели от предишни години, някои от които имат по 15 години хокей зад гърба си. Така амбициите на „Свети Климент“ за новото първенство ще са за по-високо класиране от досегашните.