Рали пилотите от Варна доволни от представянето си на „Твърдица-Елена“

1

00Доволни от представянето си на рали „Твърдица-Елена“ са варненските автомобилни състезатели.

Давид Кварцекхелия-Давидоне е навигатор на Пламен Стайков, а тандемът завърши като №1 там. Йордан Атанасов с навигатор Ангел Башкехайов от клуб Арт Рейсинг станаха трети, но продължават да са лидери в генералното класиране. Станислав Владимиров от Иномоушън рейсинг е четвърти, а пети е Боян Безус. Той също се състезатава за Арт рейсинг като тимът грабна и отборната купа в този кръг. Безус спечели своя клас RC4, което е била и основната му цел, призна самият той.

За варненските пилоти състезанието бе много емоционално, тъй като преди година в една от отсечките там загина близкият им приятел и голямо име в автомобилния спорт Тодор Славов.

„Предварително знаех, че няма да е лесно. Когато наближавах мястото нещо ме стегна, получих някакво задушаване и импулсивно намалявах скоростта. Едва след това се отпуснах и успях да увелича темпото“, каза Йордан Атанасов. Същото е било и положението със съотборника му Боян Безус, който е натиснал газта чак след този първи етап.

Атанасов призна, че все още с екипа му работят за по-бързото привикване към автомобила му Мицубиши Ево 9, тъй като конкурентите карат такъв от 6-7 години и са по-напред.

До края на рали шампионата ни остават три старта – рали „Сливен“, рали „Сърбия“ и рали „Стари столици“ в Шумен.

Давидоне и Данчо Атанасов обявиха, че целта им е крайната победа, за която ще хвърлят много сили.

Безус пък призна, че основно ще гони шампионската титла в клас RC4, а на предстоящото рали „Сливен“ ще му бъде трудно, тъй като повечето му конкуренти са именно от там и познават отлично трасето.