Раздават над 500 000 евро на покер турнир на Златните

0

Курортът Златни пясъци отново ще се превърнe в най-горещата покер точка на Европа за началото на лятото. Между 4 и 10 юни среща край масите за Тексас холдем в гранд казино Интернационал ще си дадат най – добрите играчи от Стария континент. Турнирът Eureka Poker Tour Bulgaria 2012 за пореден път ще докара в България най- платежоспособните и желани туристи извън активния сезон, а хотелиери и ресторантьори по Северното ни Черноморие вече традиционно се стягат за един от най- силните периоди в годината. Който дори допреди няколко лета не влизаше в плановете им.
Само през 2011 участие в Eureka Poker Tour Bulgaria взеха над 300 състезатели по спортен покер. Повечето от професионалистите пристигнаха със семейства и приятели. А много от чуждите тимове бяха придружени от свои екипи и специализирани медии. Ако броим зрителите и журналистите, гостите на миналогодишния турнир достигнаха няколко хиляди души, което ежегодно допълнително увеличава значимостта на събитието от туристическа гледна точка.
Следващия месец организаторите на Eureka Poker Tour Bulgaria очакват още по- голям наплив, поради главоломното нарастване на популярността на играта в световен мащаб както и заради по- малкото спирки на турнира в Европа. В Румъния например през 2012 няма да има Eureka, което ще доведе в покрайнините на Варна още по- голям брой жители на северната ни съседка, при положение, че през 2011 повече от 90 румънци взеха участие на Златните.
Сега се очаква и наградният фонд да бъде, значително по – голям от миналогодишния, който бе близо половин милион лева. Имаше участници от над 30 страни, а шампионът Идан Греенберг отнесе 100 хил. лева в родината си Израел заедно с купата.
А за представителите на туристическия бранш един от най- големите ефекти от провеждането на Eureka Poker Tour у нас е присъствието на много чужди медии, които отразяват събитието. Това от своя страна допринася за споменаването на България като покер и туристическа дестинация от висок клас.