Първо и трето място за гимнастички на ЧАР-ДКС на селекцията за олимпийското звено

708

Снимки: БФХГ

В тренировъчната зала на “Арена Армеец” в София се проведе селекцията по художествена гимнастика за олимпийско звено за деца от възрастите 9-12 г. Изпитът беше за покриване на първи и втори етап, като в него участваха 24 клуба и общо над 150 деца.

Гимнастичката Андреа Иванова от “ЧАР ДКС ВАРНА” с треньор Деница Христова, се класира първа и постигна най–висок резултат на тестовете за „Олимпийско звено“ за деца родени 2009 г., организиран от треньорска комисия към Българската федерация по художествена гимнастика. На трето място пък завърши София Чижик, също от ЧАР, с треньор Деница Христова. При родените 2012 г. Ирена Недева с личен треньор Филипа Филипова се представи отлично и се класира за следващия етап на селекцията.

Главен треньор на клуба е Филипа Филипова, а председател на ЧАР-ДКС е г-жа Мария Чиприянова.

Упражнения от двата етапа включват ОФП, упражнения с уред и упражнения с тяло. Очаква се провеждането на трети етап, който ще бъде с цели съчетания.

“Знаем, че тези малки звезди са бъдещето на българската художествена гимнастика и това е пътят, по който трябва да вървим, за да гоним най-добрите в света! Вярваме че нашата следваща шампионка се намира някъде измежду тези прекрасни деца”, споделиха организаторите.

Тестванията се провеждат ежегодно от треньорската комисия към БФХГ. Целта им е да се наблюдават, да се изберат децата, които имат качества, за да може да бъдат избрани в това олимпийско звено, след това те да получат една по-добра подготовка, информация от други треньорки, защото тези, които са избрани в олимпийското звено, имат право на още три лагера, които са сбор-лагери със специални преподаватели по танци, народни хора, балетния педагог на националния отбор.