Победи за варненските хандбални отбори Локомотив и Спартак

1

image1Хандбалистите на Локомотив продължиха наказателната си акция в мъжкото първенство.

В мач от деветия кръг те биха Пирин (Гоце Делчев) като гости с 24:20 (13:8). Това бе девети успех от девет мача за тима и той ще зимува със сериозен аванс в класирането. Победата идва 24 часа след победата над НСА. Най-резултатен за варненци бе Теодор Димитров с 6 гола.

Хандбалистите на Спартак (Варна) победиха с 31:26 Осъм в Ловеч в ач от деветия кръг на мъжкото първенство. Така възпитаниците на Пенко Златев са с 4 победи през есенния полусезон, което им дава добра основа за пролетта, когато програмата им е много по-лесна.

Успехът в Ловеч обаче не дойде никак лесно, тъй като на полувремето домакините са имали пет гола аванс – 16:11. “Играхме много слабо преди почивката, допуснахме много грешки. В съблекалнята влязох и им казах, че сами се бият. Явно е имало ефект и през второто бяха на ниво и стигнаха до победата. След края им казах, че сами са взели мача”, каза за “Петел” треньорът Пенко Златев.

Той е много доволен от играта на 16-годишния талант Благовест Димитров, който за първи път получи шанс в основния състав и се представи много добре