Питбула, ветроходци и талантлив боксьор са №1 на Варна за октомври

4

00000Състезателят по кикбокс Владимир Вълев-Питбула бе избран за спортист №1 на Варна за октомври и добави още една титла към богатата си колекция. Питбула заслужи признанието на спортните журналисти, след като стана световен шампион в стил К1 в Бразилия. Владо защити трофея си, защото бе действащият световен първенец. Варненският боец на СК Боил бе обявен за най-добър състезател на световното първенство. Негов треньор е Красимир Кирилов. Вълев спечели и онлайн анкетата „Спортист на Варна“ с 44,41 %.

Екипажът на ветрохода „Роял Хелена“ бе обявен за отбор №1 на октомври. Екипажът и практикантите от Висшето военномороско училище участваха в Ликамобил Средиземноморска регата Тол Шипс от 21 септември до 5 октомври в конкуренция с още 40 ветроходи и яхти. Капитан на ветрохода е Димитър Генчев, а Пламен Свещаров е изпълнителен директор на Топсейл ООД. Българският кораб се състезава в клас „А“ – на най-големите ветроходи, като негови конкуренти бяха „Мир“, Русия, “Ла грейс“, Чехия, „Александър фон Хумболт“, Германия. Те успяха да изпреварят ветрохода „Мир“ – един от най-бързите кораби в света. Това е първо участие на български ветроход в „Тол Шипс“ през последните 3 години, дебют на „Роял Хелена“ на голямо международно състезание и уникален успех, постигнат от български ветроходци през последните 7-8 години. Това е най-доброто класиране на български ветроход и уникално постижение за наш екипаж през последните години. „Роял Хелена” се конкурира с още 40 ветрохода и яхти. Корабът, собственост на варненската фирма Топсейл ООД, е един изцяло български продукт , конструиран и построен във Варна от МТГ „Делфин” и развива своята мисия за издигане на морската идея и популяризиране на плаването под ветрила сред хора от различни поколения.

unnamed-14

За №1 на варненското спортно училище за месец октомври-2013 е избран един млад боксьор, но сериозен кандидат за бляскава кариера – Христо Барбов. Той е възпитаник на „Черно море“ с треньор Димчо Савов. Барбов спечели златен медал в първия кръг на държавното в Пловдив след успех на финала над Мартин Леков от Национал (Сф) с 3:0 гласа.

Снимки: „Народен спорт“