Отбелязват Деня на здравето с крос в Морската

0

Тази събота (7 април) по случай Световния ден на здравето ще се състои спортен крос в Морската градина. Събитието ще премине под егидата на Българския младежки червен кръст. Доброволци на организацията ще демонстрират как се оказва първа помощ и как може да се спаси живот дори с подръчни материали. Всички с отношение към здравето си ще разберат и как храната да стане техен приятел.
С амбицията да промотират здравословния начин на живот в кроса ще се включат и ентусиастите от ресторант „HOME Dine&Wine”, които на финала ще осигурят здравословна почерпка за всички участници и атрактивни подаръци за най-активните.
Целта на мероприятието е да се разпространи сред по-широка публика идеята за спорта, здравословното хранене и природосъобразния стил на живот като начин за съхранение и поддържане на най-голямото богатство – здравето.
Всеки с желание за по-добър и здравословен живот е поканен да се включи в спортната проява и да покаже, че го е грижа. Началото е точно в 10 ч., а стартовата точка е амфитеатърът под Пантеона.