Нов фурор за „Варнаклайминг“! Талантливите катерачи грабнаха 8 медала и купа от държавното (СНИМКИ)

27

Снимки: Станислава Балабанова, фейсбук Varnaclimbing – Sport & Rock Climbing Club

Отборът на „Варнаклайминг“ спечели 8 медала от държавното по спортно катерене и „Купа Варна“, на които бе домакин. Надпреварата бе организирана със съдействието на Дирекция Спорт към Общината и Българска федерация по катерене и алпинизъм.

Треньори на клуба са Росен Рафаилов и Десислава Стоянова, които освен за подготовката на децата, се постараха и да координират всички подробности около мероприятието, за да могат всички доброволци от клуба ползотворно да се включат в организацията.

Вихра Калова завоюва златен медал в дисциплината „трудност“ при момичетата (първа група). Освен това тя взе и бронзов медал на „скорост“. Михаил Рафаилов завърши трети както на скорост, така и на трудност при момчетата (трета група).

При момичетата (четвърта група) Ралина Георгиева грабна бронзовите медали и в двете дисциплини, а добре се представиха още Адриана Михалева и Александра Ташева.

В шеста група за момичета Ема Богоева стана втора на трудност и трета на скорост. Тя заслужи и златната купа България в своята група. Силно се представи и Дария Баланова, която остана четвърта на скорост и шеста на трудност във втора група при момичетата.

В надпреварата участваха общо 96 състезатели от 10 клуба.