Направиха филм за големия варненски колекционер Николай Колев-Бижуто (ВИДЕО)

1977

Кадри: Youtube, „Бижуто“

Документален филм за големия варненски колекционер на ретроавтомобили Николай Колев-Бижуто бе заснет. Той е с дължина 20 минути и в него са събрани спомени на колеги и приятели на починалия в края на 2021 г. естет. Той си отиде от този свят след заболяване от ковид.

В негово лице Варна загуби една ярка личност, вдъхновител на ретро движението у нас, който приживе беше обявен за легенда сред автентичната бохема на морската столица.

Във филмчето приятелите му споделят как той винаги е бил пример за тях, а освен това постоянно мислят, че отнякъде ще се появи и ще им разкаже някоя от неговите уникални истории. Определят го като Царя на масата и купона, а почти всеки от интервюираните в лентата „Бижуто“ казва, че и до ден-днешен не е изтрил номера му от телефона си.

Сценарият е на Руслан Иванов и Андрей Иванов, оператори са Мартин Младенов и Мария Балканска, монтажът, графичния дизайн и музиката са на Станислав Стоев-Стьопата, асистенти са Александър Иванов и Красимира Томова, организатор продукция е Лилия Йовчева, гласът зад кадър е на Даниел Цочев, а продуцент е Руслан Иванов.