Наградиха спортните отличници на Варна за последните четири месеца (СНИМКИ)

25

На специална церемония в Юнашкия салон се състоя награждаването на победителите в анкетата за Спортист и отбор на Варна за месеците октомври, ноември, декември и януари.

№1 за октомври 2023 г. стана състезателката по плуване Николета Илиева от КПС Астери. Тя спечели три златни медала на международен турнир „Берое“ и приза за най-добро постижение при 15/16 годишните. За отбор на месеца е определен тимът на Ракетлон-Варна, който спечели шампионската титла на България за юноши и взе среброто при девойките. От Спортно училище „Георги Бенковски“ най-добрият състезател за октомври е Мартин Атанасов, лекоатлет на СКЛА Евър. Той спечели два златни, един сребърен и един бронзов медал от  националния шампионат по крос. В онлайн анкетата на първо място е плувкинята Николета Илиева.

Състезателят по тенис на Черно море-Елит Пьотр Нестеров стана спортист на Варна за месец ноември. Той спечели два турнира в Кувейт, като записа 12 поредни мача без загуба. Надпреварата е от веригата ITF. СК Стрелба бе определен за отбор на месеца. Варненските стрелци завоюваха три златни, шест сребърни и пет бронзови медала от държавни турнири в Русе и Силистра. За №1 на спортното училище в града е определен плувецът Валентин Филипов от тима на ПСК Черно море. Той е с четири сребърни медала от държавното лично-отборно първенство (ДЛОП). В онлайн анкетата най-много гласове събра Виктория Паскова, състезателка по рокендрол от клуб Стар денс. Тя взе златото на държавното първенство при девойките.

Състезателката по карате киокушин Зорница Костова стана спортист на Варна за месец декември. Зорница спечели златото на ката на Европейското първенство в Унгария. Тя е представител на СК Ичи Геки. Същият тим грабна приза за отбор на Варна за декември, след като състезателите му спечелиха четири златни отличия на това първенство. Талантливата художествена гимнастичка на ЧАР-ДКС Анастасия Калиева грабна наградата за №1 на спортното училище. Анастасия се завърна с пет златни медала от силен международен турнир в Сингапур. Калиева и Костова спечелиха с равен брой гласове онлайн анкетата за месец декември.

Лекоатлетът на СК Супер спорт Християн Касабов стана спортист на Варна за януари. Той записа два национални рекорда от държавното за юноши. Спечели три златни медала до 18 години, един златен и един сребърен от ДП до 20 години. Отбор на месеца стана  СКЛА Супер спорт. Те събраха много успехи. Постигнаха два национални рекорда. При 18-годишните имат четири златни, три сребърни медала от ДП. При 20-годишните спечелиха един златен медал на щафета, три сребърни и един бронзов медала от ДП. За №1 на спортното училище е определен борецът в класическия стил Динко Нейков от СК Локомотив-93. Той спечели злато в кат. 80 кг на ДП до 17 години. Лекоатлетката Натали Костова от СК Виктория стана спортист на Варна за месец януари в онлайн допитването. Натали спечели злато при девойките до 18 на висок скок и покри норматив за ЕП. Тя грабна и среброто в надпреварата при 20-годишните. Варненката е 6-та в ранглистата на Европа до 18 г. Състезателят по спортна стрелба Кирил Ушанли от СК Стрелба също е сред призьорите в онлайн анкетата. Той взе златото на ДП с пневматично оръжие.