Наградиха Пьотр Нестеров от Черно море-Елит за тенисист номер 1 на Европа за 2018 г.

8
Пьотр Нестеров

Тенис Европа награди официално Пьотр Нестеров за тенисист номер 1 за 2018 г. По време на общото събрание на Тенис Европа във Валета (Малта) беше връчена официално наградата на Пьотр Нестеров за тенисист номер 1 на Европа при момчетата до 16 годишна възраст за 2018 год. Официалният сертификат и медал за наградата „Играч на годината“ бяха връчени на представител на Българската федерация по тенис.

Със съдействието на ХОТЕЛ “ЕЛЕГАНС” в центъра на Варна

През миналата година Нестеров стана шампион на осемте най-добри на Европа до 16 г. на Мастърса в Реджо Калабрия (Италия). Също така Пьотр триумфира с титлите на турнира до 16 год. от първа категория в Сараево (Босна и Херцеговина) и в надпреварите от втора категория в Лида (Беларус) и Панчево (Сърбия). Завършвайки като номер 1 в годишната класация на Тенис Европа, Нестеров застана в сериозната компания на Новак Джокович, Григор Димитров, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Мартина Хингис, Жустин Енен, Ива Майоли и много други, които са завършвали годината като номер на Европа до 14 или 16 г.

16-годишната Беатрис Спасова от Черно море Елит е вицешампионка при 18-годишните на държавния турнир, който се проведе в Пловдив.

На финала при девойките Мирела Шкумбова (ТК „Дема“, София) се наложи над Беатрис Спасова (ТК „Черно море Елит”, Варна) с 6:1, 6:3. Два дни по-късно, на 2 април Беатрис навърши 17 години.

На трето място се класираха Белослава Велева (ТК „Ника“, Бургас) и Никол Русева (ТК „Престиж“, Велико Търново).