Мощно рали ще се проведе край Варна този уикенд

1

Тази събота и неделя (21 и 22 април) ще се проведе автомобилно състезание „Варна” – първи кръг от Българския планински шампионат за 2012 г. За трасе на състезанието се използва класическата скоростна отсечка от рали „Златни пясъци” – Аладжа манастир. Тя започва от Златните и завършва пред Аладжа манастир.

В събота от 11 ч. на входа на Морската градина е церемониалният старт на надпреварата. В 13,00 започват официалните тренировки, които ще се проведат в три манша. В зависимост от представянето на пилотите в тези три манша ще бъде направен и стартовият списък. Състезанието в неделя започва в 10 ч. и също ще се проведе в три състезателни манша.

Организаторите подготвят и изненада за автомобилните фенове в морската столица. Всички те ще могат да видят легендарния автомобил „Рено Алпин“, с който се е състезавал големият български състезател Илия Чубриков.

Във връзка с провеждането на състезанието отсечката между светофара на Златни пясъци, Т-образното кръстовище и Аладжа манастир ще бъде затворена за движение на автомобили в събота от 12 ч. и в неделя от 9 ч.