Локомотив триумфира в хандбалното дерби на Варна

4

IMG_9682Хандбалистите на Локомотив надиграха драматично Спартак с 28:27 (11:15) в битката за Варна от V кръг на държавното първенство. Двубоят се игра пред около 200 зрители в новата спортна зала в Камчия.

За победителите най-резултатен беше Чавдар Чернев с 9 гола, Йордан Михайлов реализира 6, а Теодор Добрев – 5. „Въпреки успеха, не съм доволен от играта. Все още търсим лицето си. Радва ме единствено харкатера, който показахме и стигнахме до обрат след почивката. Очаква ни много работа, за да заиграем така, както ми се иска“, заяви наставникът на Локо Никола Карастоянов пред petel.bg.

Президентът на Спартак Росен Добрев пък каза: „Не можахме да запазим аванса си от 4 гола след почивката, тъй като имахме невероятен малшанс. Изпуснахме три дузпи, уцелихме няколко греди и изтървахме да вкараме голове от крилата. Като цяло обаче съм доволен от играта ни в последните срещи. Трябва още малко сработване и всичко ще е наред. Иначе не е приятно, че губим втори двубой с един гол. Липсват ни обаче и контузените. Ето днес например Данчо Попов претърпя операция на апендикс. Пожелаваме му да се възстанови бързо, защото е много полезен. Същото се отнася и за Ивелин Христов и Веселин Китанчев. Ще продължим да налагаме младите, тъй като това е правилния път.“ От спартаклии Бранимир Балчев завърши със 7 гола, а Живко Димов с 6.