Локомотив с купата на България до 19 г.

1

Хандбалистите на „Локомотив“ (Варна) спечелиха турнира за купата на България за мъже до 19 години. В надпреварата в Благоевград участваха осем отбора от цялата страна, разпределени в две предварителни групи. В своя квартет възпитаниците на треньора Йордан Маров започнаха с фалстарт – загуба с 19:22 от другия варненски тим „Черно море“. След това „Локомотив“ разби „Панагюрище“ с 30:6 и „Железничар“ (София) с 19:12. По този начин „червено-черните“ изпревариха по голова разлика „Черно море“, който бе загубил от софиянци.
На полуфинала Локото би съименниците си от Горна Оряховица с 32:15. Решителният мач за титлата бе изцяло варненски, тъй като съперник на „железничарите“ бе „Черно море“. Тук тимът на Данчо Маров си върна за поражението на старта и би с 31:21, с което триумфира с купата. Любопитното е, че на трето място завърши друг тим от Североизточна България – „Добруджа“.
Общо три от индивидуалните призове отидоха на варненски адрес. Най-добър състезател в турнира е Владимир Няголов, а най-добър вратар – Йордан Димитров, и двамата от „Локомотив“. Бранимир Балчев от „Черно море“ пък стана голмайстор на надпреварата.

Съставът на „Локомотив“
Атанас Михайлов, Ивайло Петков, Кирил Савов, Драгомир Игнатов, Веселин Станчев, Лазар Лазаров, Николай Борисов, Константин Георгиев, Яне Петров, Владимир Няголов, Йордан Димитров, Станислав Стоянов, Павлин Венков
Треньор Йордан Маров