Локомотив победи Спартак и ще играе на финал

5

Локомотив спечели с 31:28 срещу Спартак третия решителен полуфинален сблъсък от държавното първенство по хандбал за мъже и се класира за финал. Варненското дерби бе изключително оспорвано. “Железничарите” дръпнаха с пет гола разлика през първата част, но в края на полувремето играчите на Пенко Златев успяха да изравнят и на почивката резултатът бе 15:15. След антракта мачът вървеше гол за гол, като едва в последните десетина минути “Локомотив” дръпна с 2-3 попадения и успя да запази аванса си до края.
Най-резултатен за успеха им бе Йордан Михайлов с 15 гола, а Владимир Няголов добави 7. За Спартак Веселин Станков реализира 9 гола, а Бранимир Балчев завърши с 8.
На финала “железничарите” от Варна срещат победителя от двойката “Добруджа” – НСА, които играят трети мач в момента. В серията се играе до три победи от пет мача. Първите срещи са на 25 и 26 май, третият и евентуалният четвърти сблъсък са на 1 и 2 юни, а ако се стигне до пети двубой той ще е на 8-ми. Спартак ще срещне загубилия сблъсъка между добричлии и „студентите“.