Лекоатлетки, ватерполисти и гимнастичка са №1 на Варна за януари

37
ватерполисти

Днес се състоя церемонията по награждаването на най-добрите състезатели и отбори на Варна за месец януари`2019. Директорът на дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров връчи наградите на призьорите, а след това всички се почерпиха на коктейл в чест на победителите.

Състезателката по лека атлетика Елена Георгиева от СКЛА Черно море Атлетик стана спортист на Варна за месец януари`2019. Елена е топ състезателка на България при девойките, като постига сериозни успехи и участва на силни международни форуми. Нейна треньорка е Иванка Тихова. Елена спечели златото на ДП в дисциплината 400 м в зала при девойките старша възраст. На първенството варненката грабна и второ златно отличие в щафетата на 4х400 м.

Отбор на месец януари е тимът по водна топка КПС Варна. Те се класираха трети след първия квалификационен кръг на държавното в Бургас за мъже, а след това направиха отлично представяне и влязоха във финалната четворка на страната. Награди получиха главният треньор в клуба Найден Найденов и капитанът и вратар на мъжкия тим Станислав Райков.

В онлайн анкетата на първо място е лекоатлетката Наталия Кременска. Тя е представител на СКЛА Черно море Атлетик. Наталия събра 80 % от гласовете. Тя спечели два златни медала на 1500 м и 3000 м от държавното за девойки младша възраст и два бронзови медала от надпреварата в старшата.

За спортист №1 на варненското спортно училище за първия месец на тази година е обявена Виктория Вълчева, състезателка по художествена гимнастика на СКХГ ЧАР-ДКС с треньор Дарина Кирякова. Виктория спечели сребърен медал на въже на силен международен турнир в Лас Вегас, САЩ.