Кремена Димитрова с три медала на турнира „Коста Василев“ и две отличия на хвърляния в Балчик

74

През уикенда в Шабла се проведе петият национален турнир по лека атлетика „Коста Василев“. Представителката на домакините от Нефтяник – Кремена Димитров, записа поредното си силно представяне. Тя грабна три медала – златен на тласкане на гюле, сребърен на скок на дължина и сребърен на щафетата 4 по 100 метра. Креми бяга заедно с лекоатлетки на Виктория (Варна). Костадин Тодоров спечели сребърен медал на копие при мъжете.

За втора поредна година надпреварата бе с международно участие,този път от Люксембург. В състезанието по хвърляне на копие се включи Ноеми Племинг – националка на Люксембург.

Иначе в Шабла дойдоха над 300 участници от 19 клуба от България, като бе покрит и норматив за европейско първенство на тласкане гюле под 20 години, направи го Тодор Петров от Добрич.

Кремена Димитрова участва в неделя и на турнира по хвърляния в Балчик, където взе злато на тласкане на гюле като си подобри резултата от предния ден с осем сантиметра – в Шабла тя тласна на 10,35, в Балчик – 10,43. Димитрова стана и втора на хвърляне на чук.

Треньорът на Нефтяник Веско Василев похвали представянето на своите състезатели и не пропусна да благодари на клуб Виктория (Варна) с треньори Димчо Радев и Атанаска Петрова.