КПС Варна стана шампион по водна топка при мъжете

39

Снимка: Sportsgallery.eu

В най-успешния си сезон КПС Варна спечели за първи път титлата по водна топка и при мъжете. На суперфинала в Бургас варненци първо детронираха трикратния пореден шампион Локомотив НН с 13-9, а после в сблъсъка за титлата спечелиха с 12-6 срещу Черноморец, пише waterpolobg.com, цитиран от Спортал.бг.

Така в мъжкото направление КПС Варна се превърна в тотален доминатор, след като се окичи със златните медали в 4 възрасти – U15, U17, U19 и мъже,  Всичко това се случи под ръководството на старши треньора Найден Найденов и треньора Велимир Цветков. С това  варненци изравниха постижението на Локомотив НН от 2013 г., когато столичният клуб стана шампион на U13, U17, U19 и мъже, а в добавка вдигна и Купата на България. Този турнир за 2020 г. още не е насрочен, но вероятно ще е в късната есен. В КПС Варна имаха и още един повод за радост това лято – девойките на клуба U15 спечелиха първата надпревара в историята за Купата на БФВТ.

Сезонът бе белязан и от запомнящо се постижение на Черноморец. Клубът освен, че се окичи с пет комплекта сребърни медали във всички възрасти при мъжете, добави още едно второ място при жените U17 и трето при жените. Така бургазлии стаха първият клуб в историята с медали във всички държавни първенства у нас в двата пола.