КПС Варна спечели Купата на България по водна топка

54

Снимка: КПС Варна

КПС Варна спечели Купата на България по водна топка, след като победи на финала с 10:9 ЦСКА. Турнирът се проведе в „Парк Арена ОЗК” в Бургас. Тимът на Найден Найденов взе инициативата във финала с 4 гола в първата част, но ЦСКА успя да стигне до 3:4 в началото на втората четвърт, пише „Спортал“. След това обаче КПС поддържаше разлика от 2-3 гола, за да контролира хода на мача. В самия край финалът стигна до драматична развръзка – 90 секунди преди края КПС водеше с 10:7, но ЦСКА вкара два гола и накрая имаше 11 секунди да вкара още един и да прати финала на дузпи, но не успя.

Така КПС Варна спечели за втори пореден път Купата на България след 2019 г., а през миналата година надпреварата не се проведе.

„За финала с ЦСКА успяхме да променим тактиката ни на игра и успяхме да изненадаме съперника ни – заяви след финала треньорът на КПС Варна Найден Найденов. – Знаех, че могат да противодействат, но ще им трябва време. И това ни даде шанс още в началото. Преди края имахме аванс от 4 гола, но ЦСКА ни показаха, че мачът свърша едва с последния съдийски сигнал. Исках на финала да сме пак с ЦСКА, защото ние се учим от силни противници.”

„Финалът се получи завързан, но по-добрият отбор победи – допълни треньорът на ЦСКА Павел Цеков. – За толкова ни стигнаха силите, можехме да се надяваме на дузпи, но нямахме късмет. Благодаря на моите момчета, които се раздадоха в този турнир“.

Призът за най-добър вратар при мъжете одите при Станислав Райков от КПС Варна.

Състав на шампионите :

1.Станислав Райков

2.Александър Матев

3. Александър Аенски

4. Александър Панайотов

5.Виктор Желев

6.Момчил Вълков

7.Мерт Кючуков

8.Румен Георгиев

9.Петър Малкочев

10. Максим Бахчеванов

11.Христо Левичков

12.Денис Жеков

13. Георги Велков