КПС Варна и Аква Спорт се класираха за Суперфиналите във водната топка

41

Ваперполистите на варненските КПС Варна и Аква Спорт станаха първите два тима, които се класираха за Супрфинала в държавното първенство по водна топка за юноши старша възраст.

Тимът на Найден Найденов, който е шампион във възрастта за миналия сезон, стартира и новия по най-убедителния начин. Отборът на КПС направи сериозна заявка да дублира шампионската си титла при 19-годишните, като спечели всичките си мачове от квалификационния турнир във Варна с разгромните резултати от 11:4 срещу Комодор, 12:4 срещу Черноморец и 14:5 срещу Тича. Старши треньорът Найден Найденов даде шанс за изява на някои момчета от по-ниските възрастови групи.

Отборът на Аква Спорт пък спечели група „Б“ на Квалификация 1 в столицата. Турнирът в София се оказа изключително напрегнат и равностоен, като първите 4 отбора в крайното класиране – Аква Спорт 10 т., Славия 8 т., Локомотив НН 6 т. и Ботев 2000 – 4 т. направиха драматични мачове помежду си.

Аква Спорт спечели само с по 1 гол разлика срещу Локомотив НН (11:10) и Ботев 2000 (10:9), като отстъпваше с 2 попадения през втората част и завърши наравно (11:11) със Славия. „Белите“ трудно, но заслужено също надделяха само с гол над Локомотив НН (14:13), но стигнаха едва до хикс с Ботев 2000 (11:11) в последния мач на турнира и това прати Аква Спорт на първото място. Успех на Славия дори и с един гол класираше славистите на Суперфинала.

Оформи се и шестицата за втората квалификация, която включва отборите, заели местата от второ до четвърто в двете групи: Славия, Локомотив НН, Ботев 2000, Комодор, Черноморец и Тича.

Първите два състава от Квалификация №2 също се класират за Суперфинала, където ще се разпределят медалите. По програма Квалификация №2 е от 6 до 8 март 2020 г.,а домакинът още не е определен.