Кикбоксьор, хандбалисти и плувкиня са отличниците на Варна за април

11

Кикбоксьорът Димитър Илиев бе избран за спортист №1 на Варна за април в традиционната анкета със спортните журналисти. Димитър спечели световната титла по кикбокс на специална гала вечер в Двореца на културата и спорта. Той стана носител на световния пояс версия WKN на галата „Biggers`s Better, след като се справи с турчина Еркан Варол. Илиев е състезател на СК  Аргус-Варна с личен треньор Николай Скипарнов.
Хандбалистите на Спартак пък нямаха конкуренция за отбора на месеца. Мъжете на Пенко Златев взеха купата на България, след като на финала в Благоевград спечелиха срещу домакина Интер Академик с 26:21. Това е четвърти трофей за клуба, след като преди това купите на страната вдигнаха също отборите до 15, 17 и 19 години.

С две отличия изпраща месеца варненската състезателка по плуване Джорджия Кадоглу. Тя е първа в онлайн анкетата с 49,39 % и спечели анкетата за №1 на Спортното училище за месеца. През април тя се окичи с 9 медала – 6 златни и 3 бронзови и подобрени два рекорда. Отличията са от балканско първенство в Лариса и 31-ви международен турнир „Ниовия” в Солун. Призьорите бяха наградени днес в „Плейграунд” на МОЛ-Варна.