Катерачите на „Варнаклайминг“ изпращат супер успешен сезон

33

Снимки: СК „Варнаклайминг“

Клубът по спортно катерене „Варнаклайминг“ изпраща много силен сезон. Създаденият през 2006 г. отбор завоюва общо четири купи и много медали.

Вихра Калова стана носител на сребърна Купа България, като тя е само на 6 годинки. Михаил Рафаилов пък може да се похвали с бронзова Купа България в трета група, като междувременно е държавен шампион в дисциплина „трудност“. Също така е и Балкански първенец в тази дисциплина от надпреварата в Скопие, както и носител на златно отличие от два кръга “Купа Декатлон” в Румъния. Ралина Георгиева си заслужи сребърна Купа България в четвърта група. Освен това талантливата състезателка има медали на „скорост“ и отлични представяния на „трудност“ и „болдър“. Ема Богоева спечели първо място на Купа България. Тя успя да постигне това с постоянство и участие на всички състезания от надпреварата.

Дария Баланова, която тренира само от няколко месеца, вече е носителка на медали, а в класирането за Купа България остана четвърта. Адриана Михалева е носителка на медали в дисциплината „трудност“ и се класира трета на Балканско първенство в Скопие. Ралица Белчева е носителка на приза държавен шампион в дисциплината „болдър“. Александра Ташева пък тепърва се очаква да печели множество отличия заради упоритостта и постоянството във всички тренировки.

„Нашите състезатели – истинска сплав от “просто” талант, упоритост, високи морални качества, силна мотивация и устойчивост на духа и тялото, сътвориха този исторически за КССК Варнаклайминг подвиг. Поздравяваме ги за феноменалните им успехи“, съобщават от клуба, от където не пропускат да благодарят на родителите на децата, без чиято подкрепа този сезон е нямало как да се случи. Треньори, помощници и част от екипа на „Варнаклайминг“ са Росен Рафаилов, Десислава Стоянова,  Веселина Атанасова, Кристина Чакърова, Ема и Калоян и Петър Атанасов.