Каратеките на Емо Костов с куп медали

0

Варненският клуб по карате Ичи Геки спечели седем златни медала в деветото издание на шампионата за мъже и жени на категории, турнира за юноши и девойки и първенството за ветерани. Отборът на световния и четирикратен европейски първенец Емил Костов отново бе над всички и е №1 в надпреварата, която се проведе в зали “Простор” в морската столица. Турнирът се организира по инициатива на Международната карате организация киокушинкайкан (IKO). В съревнованието премериха сили 100 каратеки от клубове в страната, практикуващи карате киокушин, сред които и сръбски отбор, придружен от треньора сенсей Зарко Петкович.

Двубоите бяха изключително интересни и оспорвани, особено в трите категории при мъжете. В две от тях шампиони станаха именно варненските състезатели – до 80 килограма №1 е Митко Янев, а над 80 – Кирил Боев. Последният спечели след доста оспорван двубой на финала срещу представител на Сърбия и по този начин взе квота за предстоящото през май европейско първенство в Киев.

В различните възрастови групи шампиони от клуба на Емо Костов станаха още Атанас Вълчанов, Петър Добрев, Пола Момчилова, Дан Казълов и Николай Карамирев. Казълов взе и специална награда за най-техничен състезател.

На 6-и в Бургас ще се състои първенството за деца, на което най-малките възпитаници на Ичи Геки ще премерят своите сили с каратеките от конкурентните киокушин клубове.