Започват безплатните излети на варненското туристическо дружество “Родни балкани”

6482

Броени дни остават до началото на сезона на излетите в крайградските зони на Варна, организирани от Туристическо дружество „Родни балкани“. Тази година първият поход е на 1-ви септември и започва от последната спирка на автобус №17 в кв. Галата и достига до Паша дере. Последният е предвиден за 31-ви май 2020 г.

————–

В разгара на лятото: Изберете хотел “Елеганс” в центъра на Варна и бъдете близо до всички “горещи” точки

—————

Излетите, организирани от „Клуб за ученически отдих и туризъм“ към ТД „Родни балкани“, се радват на голям интерес през последните години. През миналия сезон няколко пъти бе премината границата от 100 участника. По традиция, започнала от 2002 г., всяка неделя в 10 часа желаещите се събират на спирка на градския транспорт, а от там с водач на дружеството провеждат своята разходка. За участие не се изисква записване или заплащане. Изискванията към желаещите са да имат подходящи обувки и облекло, да си носят храна и вода и разбира се доброто настроение.

Единственият по-различен излет е на 20.04.2020г., когато трима водачи – Мария Влайкова, Веска Кирова и Радко Радев съпровождат желаещите за участие във Великденския туристически събор на Ковшак чешма. Тогава групите тръгват от последната спирка на автобус № 31 в кв. Виница в 9.30, 10 и 10.30 ч.

Като основа на маршрутите се използват маркираните пътеки около Варна. Tуристическо дружество „Родни балкани“ е изградило и се грижи за 14 маршрута, разделени в 3 крайградски зони. Общата дължина на маркираните пътеки е 147 километра. Всички те започват от спирка на градския транспорт, което ги прави достъпни за всички. Някои от трасетата са кръгови, а други стигат до друга крайна точка, също с достъп до автобусен транспорт. Програмата на излетите, както и маркираните маршрути можете да намерите в сайта на дружеството www.rodnibalkani.com. В офиса на дружеството на улица „Иван Драсов“ №11, може да се намери и карта в мащаб 1:50 000, изготвена за желаещите сами или с компания да обходят горите около морската столица.

ТД „Родни балкани“ ви пожелава приятни походи в околностите на любимата ни Варна!