Екшън и невероятна битка на Рали България край Варна

68

Екшън, емоции и невероятна битка предложи първия състезателен ден на 50-ото юбилейно издание на Рали България, което се провежда край Варна и Шумен. Днес най-значимото автомобилно състезание у нас предложи 11 етапа на феновете на високите скорости. След тях лидери във временното класиране са миналогодишните победители Мирослав Ангелов и Недялко Сивов с Шкода Фабия R5.

Буквално във врата им обаче дишат двама големи шампиони – Димитър Илиев и легендарният плувец Петър Стойчев, който дебютира като навигатор в автомобилно състезание. Те също са с Шкода Фабия R5. Двамата са само на 2,6 секунди от Ангелов-Сивов.

„Човек трябва да е минал много километри с този автомобил за да може да го кара наистина на ръба. Ние сме далеч от ръба в момента“, коментира критично Илиев. Той обаче похвали своя навигатор за прекрасната работа, която върши. „Както в ледените води, както и в океаните при големите риби, в мен няма никакво притеснение“, сподели пък Петър Стойчев.

Димитър Илиев и Петър Стойчев

На трето място във временното класиране е варненският екипаж Йордан Атанасов-Янаки Янакиев с Мицубиши Лансър Ево9.

Сватбата е най-красивият празник! Фотостудио “Класик” ще запечата моментите от най-щастливия Ви ден

От общо 33 стартирали екипажа 7 отпаднаха в първия ден на състезанието. Зрелищна катастрофа в откриващия етап на ралито „Бялата вода“ претърпяха Ясен Обретенов и Калоян Шантанов с тяхното БМВ Е30.

Колата на Обретенов и Шантанов след катастрофата. Снимка: Bulgarian Rally Championship

Утре ралито ще предложи на феновете още 5 етапа, след които ще станат ясни новите победители в състезанието. Най-атрактивно се очаква да бъде на бул. „Васил Левски“. Пилотите ще стартират там в 15,30 в района под строящия се стадион „Варна“. Преди това ще се състезават на Аладжа манастир и край Синдел.