Добро представяне на СКТМ „Варна-2015“ на турнира по тенис на маса „Млад олимпиец“

220

Виктория Петкова от СКТМ Варна-2015 завърши на второ място в Северна България на националния турнир по тенис на маса „Млад олимпиец“ до 15 години, който се проведе в Горна Оряховица през уикенда. До финала Петкова отвя конкуренцията само с един загубен гейм, но в решителния мач за първото място не успя да се противопостави на нестандартната игра на Теодора Богданова от гр. Роман.

Другата състезателка на клуба Габриела Габровска също влезе в призовата осмица, завършвайки на 6-о място. Тя също се препъна в решителен мач за медалите срещу бъдещата победителка.

При кадетите Драгослав Манковски, който дебютира в тениса на маса преди година, демонстрира борбения си дух и успя да завърши на 12-о място, което му дава право да участва и на следващия етап от турнира във Варна след месец. Борислав Дянков приключи на 23-то място, Александър Градинаров е 29-и, а Михаил Михов остана трети в предварителната група и не успя да продължи в основната схема.

Треньори на младите варненски тенисисти в Горна Оряховица бяха Виктор Янев и Боян Иванов.

Втори етап на НТ „Млад олимпиец“ за кадети и кадетки ще се проведе на 1 и 2 ноември във Варна в залата на СКТМ „Комфорт“, където ще се съберат най-добрите от Южна и Северна България.