Второ място за яхта “Петра” на регата “Свети Влас”

3

Екипажът на варненската яхта „Петра“ с шкипер Никола Дуков от ветроходен клбуб „Понтос“ завърши на второ място в регата „Свети Влас“. В надпреварата се включиха общо 26 яхти в три класа – 8 в IRC Racer, 10 в IRC Cruiser и 8 в Рали.
„Петра“ е втора именно при рейърите, където на първо място завърщи „Венид яхт“ с шкипер Георги Михов (ОМК „Несебър 2000“). На трето място в този клас е друг представител на варненския клуб „Понтос“ – яхта „Екстази“ с шкипер Васил Попов. Регатата бе проведена при много благоприятни метерологични условия за участниците като първият ден ще се запомни със силен вятър, довел до счупване на мачта на един от участниците. Екипажът на „Петра“ бе подсилен от изпълнителния директор на „Linexa property” Ангел Лингорски. „Атмосферата и организацията бяха много добри, получи се страхотно състезание, а борбата за първото място в последния ден бе между нас и яхтата на домакините от „Венид яхт“, които караха наистина чудесно и заслужено спечелиха първото място. Поздравяваме ги за успеха“, сподели Лингорски, който през миналата година е шампион на България с „Петра“.

При круизърите на второ място е яхта „Меч“ на Боян Костов от СК „Черно море-Бриз“, а в „Рали“ първото място е за „Сириус” от яхт клуб “Капитан Георги Георгиев-Порт Варна” с шкипер Борислав Борисов.