Комодор ще играе за бронзовите медали по ватерпол

0

Отборът на Комодор ще играе за бронзовите медали в държавното първенство по водна топка за мъже. Това стана ясно след изиграването на срещите от последния шести турнир в Бургас. Там варненският тим по ватерпол трябваше да стигне до една победа в четирите си мача, за да си гарантира третото място в класирането на редовния сезон. Възпитаниците на Николай Райков записаха успех още в първия си мач – 9:5 над градския си съперник Черно море 1948.

Оттук нататък остана интригата за другия участник в малкия финал, като шансове за него имаха „моряците“, Славия и Локомотив (Русе). Комодор пък можеше да бъде арбитър в спора им. Черно море 1948 се върна сериозно в борбата за четвъртото място с победи над Славия, Локомотив (София) и Дръзки (Вн). В това време Комодор падна от Локомотив (Сф) и ЦСКА и в последния си мач трябваше да стигне поне до равенство срещу Славия, за да класира съгражданите си на четвъртото място. Това обаче не стана. Славия победи Комодор и изпревари с една точка Черно море 1948, който завърши на пето място в крайното класиране. Дръзки пък остана последен.

Така малкият финал ще противопостави Комодор и Славия. Серията е от 11 до 15 юли, като в нея ще се играе до две победи от три мача. Домакинското предимство е на страната на варненци. Финалът за титлата тази година е между ЦСКА и Локомотив (София).