Варненски талант стана шампион на държавното по катерене

8

Снимки: СК Варнаклайминг

 

Талантът на варненското катерене Михаил Рафаилов спечели златен медал на държавното първенство по боулдър. В сериозна конкуренция 9-годишният състезател на клуб „Варнаклайминг“ стана първи в България. Това е петият му медал за тази година след двата златни от държавното в дисциплините скорост и трудност в гр. Казанлък, както и сребърен на скорост и златен на трудност от състезанието купа „Варна“.

Освен него, в надпреварата се пуснаха още няколко катерачи на тима от морската столица, които също записаха стабилно представяне.

„Въпреки отсъствието на част от състезателите ни и краткото време за подготовка, клуб Варнаклайминг отново завоюва призови места. Достойно се представиха най-малките ни участници Вихра Калова и Никола Рафаилов. Отлични качества демонстрираха и състезателите във втора група – Анна Александрова и Михаил Рафаилов. Трета група бяха чудесни – Адриана Михалева, Виктория Александрова и Александра Ташева, а  в четвърта група се изяви Ралина Георгиева. С радост отбелязваме златния медал на Михаил, който си осигури отличието още в първите двадесет минути. Специални благодарности на състезателите и техните родители, които ги/ни подкрепят безпрекословно. Още по-специални благодарности на треньорския ни екип Десислава Стоянова и Росен Рафаилов и на техните помощници Ема Богоева и Калоян Стоянов“, написаха на фейсбук страницата си от клуба.