Варненски таланти грабнаха две титли и бронз на сабя за Купа България (СНИМКИ)

21

Снимки: СК Младост

През уикенда в Стара Загора се проведе I кръг на купа България оръжие сабя. Спортен клуб по фехтовка „Младост“ (Варна) излъчи двама шампиони.

София Цонева беше безапелационна по пътя си към шампионската титла за момичета до 11 години и не остави никакво съмнение в превъзходството си над останалите съпернички. В горната възрастова група София също се представи на много високо ниво и остана на точка от медал и до 13 години.

Успехът на София бе дублиран от другия шампион Борис Шутов, който за втора поредна година спечели титлата в този турнир. Борис е и държавен шампион до 13 години за миналата година с отбора на „Младост“. И докато титлата му за купа България миналата година беше свързана с инфарктен финал, то през тази варненският талант беше напълно категоричен и логичен победител в надпреварата.

Шутов остана на точка от втори финал на следващия ден в горната възрастова група, където беше спрян на полуфинала с 9:10 туша и се задоволи с бронзово отличие – Злато до 11 и бронз до 13 год. за Борко.