Варненският Комодор взе бронзовите медали

0

Варненският клуб по водна топка Комодор спечели бронзовите медали в държавното първенство за мъже. На възпитаниците на треньора Николай Райков не им се наложи да излизат в спора за третото място, тъй като опонентът им Славия се отказа от участие. Мачовете трябваше да се играят на 11, 13 и евентуално 15 юли, като домакинското предимство бе на страната на варненци.

Комодор обаче напълно заслужено е трети, тъй като завърши на тази позиция още в редовния сезон, който се състоя от шест турнира, проведени от януари до юни. Медалите вече са във Варна, но не се знае дали ще има церемония по награждаването. Официално третото място на комодорци ще бъде обявено след изиграването на големия финал за първото място, който тече в момента между софийските Локомотив-Никола Нанов и ЦСКА.

Припомняме, че през тази година другите два варненски тима – Черно море 1948 и Дръзки, завършиха съответно на пето и десето място. „Моряците“ останаха само на една точка от четвъртата позиция, така че при друго стечение на обстоятелствата бронзовите медали можеха да се решат изцяло в плувен комплекс „Приморски“ в морската столица.