Варненец бе преизбран за президент на федерацията по кикбокс и муай тай

20

Варненецът Галин Димов беше преизбран за председател на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай. Общото отчетно изборно събрание се състоя днес в хотел „Панорама“ в град Велико Търново и на него 43-годишниятДимов бе единственият кандидат за ръководния пост.

Димов взе втори петгодишен мандат, след като получи пълно доверие от членовете на БККМТ. За неговото преизбиране за председател гласуваха 72 клуба и само 1 въздържал се. Галин Димов е председател и на варненския спортен клуб „Вокил“, който основава през 2007 година.

В управителният съвет от 7 души на БККМТ настъпиха промени. На мястото на Кирил Чакъров и Бойко Янчев влязоха международния рефер Камен Славов и Никола Димитров, който ще поеме отдел маркетинг и реклама.

„Благодаря за доверието на всички членове на конфедерацията, които гласуваха за мен. Този избор е показателен, че работя в правилната посока и ще продължавам да надграждам за благото на нашия спорт. През този мандат ни предстои участие в Европейските игри в Краков, Полша, а също така очакваме потвърждение за включване в програмата на Олимпийските летни игри в Лос Анжелис през 2028 г.“, заяви след произбирането си за председател на БККМТ Галин Димов.

Следващото състезание в спортния календар на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай е държавното първенство в стил лоу кик 10-12 март 2023г. в Шумен. В международен план първата изява на националният ни отбор по кикбокс ще е Световна купа във всички стилове от 15 до 21 май 2023 г. в Истанбул, Турция.