Бойците на Десант (Варна) с 3 златни медала от Европейското по ММА

0

29_2Националните състезатели на Десант Делян Георгиев (кат. “перо”), Фердун Османов (кат. “лека”) и Даниел Гълъбаров (кат. “тежка”) спечелиха златни медали на провелото се в София от 29 март до 2 април Европейско открито първенство по ММА за мъже и жени.

По пътя си към финала Делян Георгиев отстрани представители на Ливан, Великобритания, Ирландия и Финландия, а на финала победи с единодушно съдийско решение другият българин в категорията Борислав Ангелов.

Фердун Османов беше поставен като номер 1 и почиваше в първи кръг в неговата категория и по пътя си към златото победи представители на Великобритания, Мексико и Русия. В спора за първото място се наложи над представителя на Швеция Тобиас Харила. За Ферди това е втора европейска титла след спечелената миналата година в Прага, Чехия.

Даниел Гълъбаров също беше поставен като номер 1 в категорията си и почиваше на четвъртфиналите, на полуфинала отстрани представителя на Норвегия Берат Бериша, а на финала се изправи срещу другия българин в категорията Даниел Янков, който беше преминал през представителите на Румъния и Италия в предишните кръгове от първенството. Състезателят на “Десант” победи с кимура във втори рунд съотборника си в националния отбор и се окичи с европейско злато. По този начин, Гълъбаров влезе в историята, като първият състезател с три европейски титли след тези от Бирмингам (2015) и Прага (2016).

Валери Атанасов (кат. “средна”) отпадна на четвъртфинала от шведа Лаалам и остана без медал в категорията си.
Общо 5 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала спечелиха българските състезатели, което им отреди отборната купа пред отбора на Швеция, които останаха с 4 златни медала.