BIGGER`S BETTER гарантира здрави боксови мачове във Варна

6

Варненският боец Димитър Илиев ще излезе на ринга в мач за световната титла. Това ще стане по време на турнира от веригата BIGGER`S BETTER в Двореца на културата и спорта в морската столица. Това е петото издание на европейската бойна верига за страната ни, иначе трето за морската столица.

Илиев ще срещне на ринга турчина Мукремин Гюлер в мач за световната титла в стил WKN. Преди десетина дни Митко се завърна от Тайланд, където стана световен шампион по муайтай. Турският състезател е голяма звезда в родината си. Негов секундант в ъгъла ще бъде Игор Коказян, боксова легенда с 83 мача и 72 победи. „Уважавам съперника си и очаквам интересен мач. Той е звезда в Турция, аз пък съм известен в България”, каза в шеговит тон Димитър Илиев.

Шоуто BIGGER`S BETTER е в петък вечер (19 април) от 21 ч. в Двореца и ще се излъчи директно по “Евроспорт”. В надпреварата се пускат общо осем боксьори в тежка категория, като жребий ще определи четвъртфиналните двойки. Следват полуфинали и финал. Само победителят ще си тръгне с 15 000 долара, а останалите няма да получат нищо от наградния фонд. Бургазлията Никола Михайлов е единственият българин сред осемте бойци. Извън този формат ще има още три боя, единият от които е на Митко Илиев с Мукремин Гюлер.

Билетите са на цена 10 лв.