Четири медала за бойците на Десант

0

Варненският клуб по бойни спортове “Десант” спечели един златен, два сребърни и един бронзов медал на завършилото в София състезание по граплинг. В надпреварата взеха участие над 150 бойци от водещите клубове в този спорт у нас, които бяха разделени в две категории – начинаещи и напреднали. „Десант“ бе представен от 5-има състезатели.
Добри Христов спечели последователно 4 срещи за първото място в кат. до 88 кг при начинаещите, показвайки невероятна тактическа игра, като на полуфинала и финала отстрани представители на един от двата водещи клуба в страната – „Риъл пейн“.
Александра Тончева загуби по точки финалната си схватка при жените от по-опитната си и доста по-тежка противничка от „Туистед“, но показа сериозен потенциал при победата си в полуфинала. При 66-килограмовите напреднали Тодор Христов не можа да дублира титлата си от 2010 г. и се задоволи с третото място, след като взе с лекота предварителните си срещи.
Николай Добруджански, треньор на „Десант“ и сочен предварително за един от фаворитите в претъпканата от именити състезатели кат. до 88 кг (напреднали), загуби по точки с минимална разлика на финала от Маноил Петев („Риъл пейн“), като преди това отстрани трима противници. Малко след края му стана ясно, че Ники е получил разкъсване на хрущял на ребрата по време на схватката и беше транспортиран до „Пирогов“, където му бе оказана спешна помощ. По предварителни данни представителят на „Десант“ ще се възстановява 6 до 10 седмици.